setmana del 5 a l’11 de juliol

Bon dia!!
 
 
Beneïdes les ombres, les migdiades i les feines resguardades de la calor!  Aquests dies hem estat fent tanta feina com hem pogut a primera hora del matí, quan es desperten els ocells, les flors i els borinots… dormint una mica al migdia, com dormen els cargols dins la seva closca fonda, i seguint treballant a la tarda o al vespre agraïnt el zenit.
Les pastanagues són tres vegades més bones un cop coneixes l’art meticulós de desherbar-les, amb els dits com pinces estirant les petites herbes competidores que germinen just al costat de les petites plàntules que aixequen les fulles al sol.  Cada dia collim carbassons i foragitem els llimacs devoradors de totes les coses.  Amb aquesta calor hem d’estar molt pendents dels regs, sobretot del de les sembres, procurant que cap planteta passi set i que la terra no es ressequi.  Per això hem estat també encoixinant els cultius de llarg cicle com pebrots i auberginies amb jaç de palla, per tal que no s’evapori tant ràpidament l’herba i evitar les males herbes.  A les tomaqueres hem d’anar fent repetides podes i ensulfatades amb coure, per prevenir la proliferació del mildiu o malura; i amb aquesta calor de ben segur que en pocs dies ja tindrem amanides de tomàquet, auberginies farcides de sol i fantàstiques mongetes tendres! 
De mongetes ha anat aquest matí.  La foto que us poso avui és de la sembra que hem fet de mongeta perona: s’hi veu en primer pla un brot de mongetera enrotllada a la malla, a punt de fer mongetes; en segon pla el relleu que ha nascut i encara hem d’entutorar; i en tercer pla en David colgant les llavors de la sembra d’aquest matí amb l’aixada de roda.

 

Aquesta setmana doncs la caixa du gairebé 1kg de pastanaga i un de porro, un manat de ceba tendra, all sec, 1kg de carbassó, enciam, bleda i remolatxa.  Al bloc trobareu receptes per variar els plats amb aquests productes!  I ben aviat començarà ja la gran varietat d’estiu…
Podeu complementar les caixes de la setmana vinent i la següent, fent comanda de fruita abans d’aquest diumenge dia 11 al vespre, amb:
 
Albercocs a 3.5€/kg
Nectarines a 2’38€/kg
Préssecs a 2’38€/kg
Pomes a 1’44€/kg
 
Tota aquesta fruita és ecològica i ve de Lleida.  Les cireres i peres s’han acabat, i de moment no comprarem més síndries i melons ni plàtans; per una banda perquè encara vénen d’Almeria i esperarem a que vinguin de per aquí apropet; al mateix temps hem de fer una comanda mínima de molts eurillos i els plàtans a la nevera maduren igual i no en puc menjar més fins d’aquí uns mesos!!
Els que vau fer comanda de fruita després del 28 de juny, us hi posaré només el que tinguem però podeu afegir a les vostres comandes préssecs i nectarines, fins i tot per avui dijous (una mica just?) i per demà divendres, perquè ens van arribar ahir al vespre.  Per la setmana del 12 al 18 de juliol i del 19 al 25 de juliol sobretot penseu a fer la comanda de fruita abans d’aquest diumenge al vespre!!!
 
D’excedent de verdura, per afegir a les caixes o comprar independentment, teniu:
 
Pastanaga a 2€/manat
Porro a 3€/manat
Bledes a 1€/manat
 
Això és tot per aquesta setmana!!  Que l’acabeu de gaudir i vigileu amb aquest sol esplèndid!!


Salut i bons aliments!
David, Nia i Mima

www.hortviu.bloc.cat
www.hortviu.blogspot.com

Quant a hortviu

Hort Viu neix de la idea de viure del que ens agrada, que és cultivar i estimar la terra per treure\'n els més deliciosos fruits. Ara hem decidit compartir-ho amb la gent que ens envolta oferint aliments frescos, ecològics i locals portats a casa cada setmana. No utilitzem productes químics en cap dels estadis de gestació de les nostres hortalisses: comprem llavor ecològica i també n\'utilitzem de pròpia; ens fem el planter seguint el calendari Biològic Dinàmic, basat en els ritmes de les energies còsmiques i terrestres. Plantem i cultivem els camps de la mateixa manera, prevenint plagues i malalties amb extractes fermentats vegetals de plantes que trobem al nostre entorn. L\'energia dels nostres aliments es reflexa en el gust, el color i l\'aroma que tenen... hortviu@gmail.com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.