setmana del 28 de juny al 4 de juliol

Bon vespre,
 
Ara sí que podem dir que comencem a collitar l’inici de l’estiu: carbassons novells, pastanagues dolces, porros, enciams variats, cebes tendres, remolatxa, all sec, bròquil…  L’hort ens omple la cuina de colors i gustos ben variats. 
Les tomaqueres ja tenen tomàquets petits que es desperten cada dia una mica més grossos i aviat una mica més vermells… i tindrem també força aviat auberginies, pebrots i altres delícies estivals.
 
En David i la Mima hem estat plantant, desherbant, entutorant, passant la dalla, esporgant…; hem estat ballant el ritme de l’hort, treballant fort i gaudint també de tot e que ens dóna.
 
Aquest proper dissabte 3 de juliol, si us ve de gust, podeu venir a donar-hi una volta.  Farem una petita visita guiada a les 19h.  No ho farem en diumenge perquè estem convidats al Mas Bellpuig de Taradell, on fan una jornada de tracció animal.  Si voleu anar a treballar una estona i veure com també ho fa en Moreno, us podeu posar en contacte amb en Gerard apollancres@masbellpuig.com que per cert té vedella ecològica per vendre.
 
Tornant a l’hort i a les caixes:  nou punt de recollida i vacances.
 
Als que recolliu a l’Herboristeria Encarna del c/Nou de Vic:  ens han demanat si podríem passar el dia de recollida als dimarts en canvi de dilluns.  Dilluns que ve és festa i per tant us ho voldríem proposar igualment, i a partir de llavors cada dimarts cap a les 11.45-12h del migdia.  Com us va?
 
Per altra banda us voldríem comentar el tema de les vacances.  S’acosten les de la gran majoria de vosaltres pel nostre bon funcionament resulta una mica problemàtic (els clients de l’any passat ja ho sabeu).  Juliol i agost són els mesos que més treballem i que més feina tenim, per tant si us plau no ens abandoneu!  Evidentment som comprensibles si realment no us ho podeu muntar, però us copio el que tenim al bloc:
 

Ja sigui perquè marxeu de vacances o perquè teniu un hortet d’estiu, alguns de vosaltres penseu que hi haurà setmanes en que no voldreu la caixa.

Bé, com ja hem comentat altres vegades necessitem un compromís entre productor i consumidor per tal que la cosa rutlli, ja que nosaltres planifiquem sembres i collites amb molta antelació i necessitem comptar amb un sou una mica estable.

Donat que aquest pacte és força lògic i necessari pel bon funcionament del sistema de caixes, us proposem que si no hi sou per algun motiu o teniu massa verdura durant unes setmanes busqueu un adoptant per la vostra cistella — segur que estaran encantats!

 

Que tingueu una bona setmana!

 

– 
Salut i bons aliments!
David, Nia i Mima

Quant a hortviu

Hort Viu neix de la idea de viure del que ens agrada, que és cultivar i estimar la terra per treure\'n els més deliciosos fruits. Ara hem decidit compartir-ho amb la gent que ens envolta oferint aliments frescos, ecològics i locals portats a casa cada setmana. No utilitzem productes químics en cap dels estadis de gestació de les nostres hortalisses: comprem llavor ecològica i també n\'utilitzem de pròpia; ens fem el planter seguint el calendari Biològic Dinàmic, basat en els ritmes de les energies còsmiques i terrestres. Plantem i cultivem els camps de la mateixa manera, prevenint plagues i malalties amb extractes fermentats vegetals de plantes que trobem al nostre entorn. L\'energia dels nostres aliments es reflexa en el gust, el color i l\'aroma que tenen... hortviu@gmail.com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.