setmana del 24 al 30 de maig

Bon dia i bona hora!
 
Quina alegria aquestes temperatures estivals, la patxoca que fa l’hort esclatant de colors i formes orgàniques, la recompensa de collitar aliments deliciosos i poder-los compartir amb vosaltres…
 
Com a novetat més important, aquest diumenge passat en David, en Josep, en Manel, en Roger i la Belinda i en Quim tots van estar tallant i plantant patates a un dels punts més alts dels cingles de Tavertet.  Van treballar tot el dia i van acabar esgotats, però la bona energia còsmica, terrestre i individual de cadascun d’ells es veurà reflexat en els bons fruits que collirem a finals de tardor.  Aquest fet és pioner i carregat d’història alhora, ja que el cultiu de patates a Aiats i als cingles del Collsacabra era una pràctica habitual unes generacions enrere.  Avui en dia, però, quan volem comprar patata ecològica per plantar l’hem de comprar a Navarra!  Per tant poder-nos-la plantar tant aprop està carregat de sentit i coherència.  Tothom qui ho vulgui, la primavera que ve, podrà sembrar patates del Collsacabra lliures de pesticides i herbicides. 
 
Aquesta setmana seguim ampliant el cercle de caixes de verdura ecològica, fresca i local, ara sí amb faves tendres per tothom! 
Qui vulgui afegir-s’hi algunes pomes ecològiques de Lleida, us les oferim adicionalment a 1’40€/kg. 
 
Altres excedents per afegir a la caixa de verdura o per adquirir independentment són:
 
Enciams escarolers o meravella a 1€/unitat
Manats de 300g d’alls tendres a 1’5€/unitat
Manats de bledes a 1’40€/unitat(kg)

 
Aquest proper dissabte si voleu degustar unes delicioses amanides ecològiques i un arròs vegetarià ecològic, més algunes delícies del comerç just i fer una mica de festa i xirinola, us podeu apuntar a la Festa del Comerç Just a la plaça dalt Vila de Manlleu.  Us passaré la informació en un altre correu, de seguida que me la passin!  També hi haurà jocs divertits i interessants pels petits.  Valdrà molt la pena!
 
Finalment recordar que el proper dia de portes obertes a l’hort serà el dissabte 5 de maig a les 12 del migdia.
 
Bona setmana!!Salut i bons aliments!
David, Nia i Mima

www.hortviu.bloc.cat

Quant a hortviu

Hort Viu neix de la idea de viure del que ens agrada, que és cultivar i estimar la terra per treure\'n els més deliciosos fruits. Ara hem decidit compartir-ho amb la gent que ens envolta oferint aliments frescos, ecològics i locals portats a casa cada setmana. No utilitzem productes químics en cap dels estadis de gestació de les nostres hortalisses: comprem llavor ecològica i també n\'utilitzem de pròpia; ens fem el planter seguint el calendari Biològic Dinàmic, basat en els ritmes de les energies còsmiques i terrestres. Plantem i cultivem els camps de la mateixa manera, prevenint plagues i malalties amb extractes fermentats vegetals de plantes que trobem al nostre entorn. L\'energia dels nostres aliments es reflexa en el gust, el color i l\'aroma que tenen... hortviu@gmail.com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.