setmana del 21 al 27 de setembre

Bon dia i bona setmana!
 
Comencem el curs acabant l’estiu, amb pluges abundants que han vingut puntuals després de cada plantada i de cada sembra, amorosint la terra treballada.  Ens sembla que duem una bona planificació i que tindrem aliments sans i deliciosos per a tot l’hivern. 
Aquesta setmana passada hem recollit la majoria del fesol de Sta Pau, que s’està assecant i que més endavant haurem de batre i triar-ne els fesolets per fer unes cassoles ben nutritives quan faci fred.   En David ha farcit l’hort dels experiments de ceba per fer calçots, alls, cols, escaroles i enciams.
És trist recordar la dita que ens recorda que a la Plana o bé tenim hivern o bé tenim infern; en quatre dies el temps ha fet un canvi que hem d’entomar amb paciència i adaptar-nos una vegada més a les temperatures baixes, els edredons i els jerseis!
L’hort anirà més lent d’ara endavant, si bé sempre hi ha cultius acostumats al fred i la intempèrie i que, per ser locals i de la temporada, són els que més ens convenen en aquests moments.  Aviat direm adéu, doncs, als tomàquets d’amanir, pebrots, carbassons i auberginies, però encara tindrem forces tomàquets per cuinar o sucar, ja que en tenim una bona reserva a l’hivernacle i n’anem penjant dalt de tot de Corcó, entre refranys de fa una bona pila d’anys que els mossos escrivien a les parets.
Vénen, però, aliments molt nutritius i saludables com les cols, les pastanagues, bledes, espinacs, patates, api… tot d’aliments contràctils que ens donaran energia per aquests dies més grisos.
 
D’excedent :
 
patates kennebeck a 1€/kg i a 0’90€ a partir de 10kgs
patates bufè a 1’60€/kg
tomàquet de penjar a 3€/kg
 
 
Al mal temps, bona cara !  L’equilibri és dins nostre i només l’hem d’exterioritzar !!
 
Salut i bons aliments,
 
David, Mima i Nia.
 
P.D.  Us passo una relació de productes bàsics del Comerç Just, per tal que us provisioneu de productes exòtics cultivats de manera saludable per les persones i el medi, i que podeu encarregar si voleu que us els afegim a la cistella setmanal.  També estem investigant sobre fruita i ous ecològics, per tal d’anar satisfent les vostres demanes.  Teniu la paraula!

Quant a hortviu

Hort Viu neix de la idea de viure del que ens agrada, que és cultivar i estimar la terra per treure\'n els més deliciosos fruits. Ara hem decidit compartir-ho amb la gent que ens envolta oferint aliments frescos, ecològics i locals portats a casa cada setmana. No utilitzem productes químics en cap dels estadis de gestació de les nostres hortalisses: comprem llavor ecològica i també n\'utilitzem de pròpia; ens fem el planter seguint el calendari Biològic Dinàmic, basat en els ritmes de les energies còsmiques i terrestres. Plantem i cultivem els camps de la mateixa manera, prevenint plagues i malalties amb extractes fermentats vegetals de plantes que trobem al nostre entorn. L\'energia dels nostres aliments es reflexa en el gust, el color i l\'aroma que tenen... hortviu@gmail.com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.